RSS

Este Facebook o amenintare?

03 Jun

Am avut zilele trecute o discutie foarte interesanta cu fratele meu pe aceasta tema. Bineinteles ca nu am ajuns la o un numitor comun asa ca tema trebuie dezbatuta neaparat pe blog.

Ideea este ca toata lumea are feisbuc (ca esti copil, purcel, persoana fizica sau juridica) si pentru oricine este foarte usor sa dea de datele personale a oricaruia dintre noi. Daca vrei sa afli unde locuieste, mail-ul sau numarul de telefon al cuiva, Facebook este cea mai usoara cale.

Este adevarat ca pentru cei ce stiu sa isi securizeze foarte bine contul nu este nici un risc, dar pentru ceilalti? Sti…fratemiu mi-a dat un exemplu destul de bun cum ca Google Earth a fost o aplicatie foarte buna pentru teroristii care nu prea au reusit in alt fel sa isi alege locatia care sa faca BUUM sau POC!

Sigur, nimeni nu va fi atacat de un terorist dar un hacker bun se poate folosi de Facebook ca sa te pagubeasca.

Tu ce crezi, este Facebook o amenintare?

 
12 Comments

Posted by on June 3, 2011 in Internet

 

Tags: , , , ,

12 responses to “Este Facebook o amenintare?

 1. Andrei

  June 3, 2011 at 4:26 pm

  E doar un trend acum sa faci afirmatii de genul. Intrebarea corecta e “cati dintre noi sunt persoane atat de importante incat publicarea unor date personale precum cele amintite de tine reprezinta un risc?”.

  Intr-o alta ordine de idei, nu ne obliga nimeni sa le punem deci concluzia e ca intrebarea aceasta la fel ca multe altele legate de Google sunt doar niste intrebari pentru a crea niste dezbateri neconstructive, la fel cum sunt cele legate de browsere, sisteme de operare samd. 🙂

   
  • Zoly

   June 3, 2011 at 4:40 pm

   Avand in vedere ca Facebook este site de socializare este cam normal sa iti lasi un nume sau un mail. Nu te obliga nimeni dar totusi…

    
 2. alisson

  June 3, 2011 at 4:28 pm

  Facebook mi se pare o amenintare doar pentru aparitia pe nu stiu cate site-uri cu diverse teme. Da poate ca este profilul securizat, dar si eu de exemplu primesc pe zi cel putin 10 cereri de prietenie, de la persoane care nu am auzit in viata mea de ele, sau pur si simplu nu au nici macar un prieten comun cu mine. Spre deosebire de mine, care nu le dau accept, sunt alte persoane care nu iau in considerare asta si le dau accept la gramada, sa fie lume multa. 🙂 Eh si de aici poate incepe totul ..

   
 3. zzat

  June 3, 2011 at 4:29 pm

  Salutare.Daca s-a ajuns la trafic de fiinte umante iti dai seama ca facebook-ul este o amenintare pentru omenire.Si parerea mea este ca nu numai facebook-ul ci internetul.Mai frate lasa toti muciosi la pc ca altfel nu le pot zice.Se nasc cu scuter si cu telefon la nas.Eu la 10 ani nu stiam ce e ala telefon si sunt foarte ok.Generatia ce vine nu au rusine si de sanatate nu mai vb!Respec pt blog admin

   
  • Zoly

   June 3, 2011 at 4:43 pm

   Ai deviat putin subiectul la sfarsit dar e ok. Da, trafic de persoane pe facebook pare o chestie foarte dura si totodata tin sa cred ca este adevarata.
   Multumesc pentru aprecieri.

    
 4. Adrian

  June 3, 2011 at 4:34 pm

  ideea e ca astia de la facebook securizeaza bine conturile,altfel nu cred ca aveau succesul asta.S-au extins asa de repede pentru ca daca vecinul tau are facebook,tre sa ai si tu neaparat(in general ma refer).

   
 5. Florin

  June 3, 2011 at 6:18 pm

  Eu cred că este o unealtă buna pentru hoți. Tu postezi pe facebook de pe mobil “vai ce mișto e la mare” sau orice alt mesaj de genul, iar între timp cineva îți sparge casa.

   
  • Zoly

   June 3, 2011 at 6:27 pm

   HeHe! Merge si asta.

    
 6. DannielPH

  June 3, 2011 at 7:23 pm

  Chestiile personale sa ramana personale. Nu faci publice toate datele numor anumitor prieteni. Profilul personal trebuie sa ramana personal.

   
 7. Bucur

  June 4, 2011 at 2:13 pm

  multi nu stiu ce poti sa pui pe contul de facebook si ajung in situati jenante,poze compromitatoare etc.

   
 8. phidas

  June 5, 2011 at 8:53 am

  Eu zic sa ne facem cate sapte conturi pe Facebook. 🙂

   
 9. Refuzake

  June 5, 2011 at 2:41 pm

  Faza este că contul tău de Facebook este sigur, dar dacă tu dai click pe 700 de aplicaţii pentru orice prostie, este normal să nu mai fie contul sigur, pentru că atunci când dai allow, cel care a creat aplicaţia poate să aceseze ce informaţie vrea de la tine.

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: